با احداث خط لوله ایغدیر - نخجوان، بعد از پایان قرارداد بلندمدت سواپ گازی ایران در سال ۲۰۲۵، ایران به عنوان تنها تامینکننده گاز منطقه نخجوان جای خود را به ترکیه خواهد داد.
آخرین آمار نفتی ارائه شده از سوی سازمان اوپک نشان دهنده افزایش تولید و صادرات نفتی ایران به ۳ میلیون بشکه در روز بوده و این در حالیست که عربستان سعودی همچنان در مسیر کاهش صادرات نفت قرار دارد.
خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه تهاتر برای وصول درآمدهای نفتی در کمترین حالا ممکن است، گفت: بیشتر درآمد حاصل از صادرات را به صورت ارزی دریافت می کنیم.
ایران و عربستان در مجموع حدود ۳۷ درصد از ذخایر نفت جهان را در اختیار دارند و میتوانند با سرمایهگذاریهای مشترک و تجارت هماهنگ در بازار نفت، نقش بهسزایی در ایجاد امنیت انرژی جهان بازی کنند.
ایران در ۵ ماه گذشته روزانه بیش از ۲ میلیون بشکه نفت صادر کرده؛ کارشناسان دلیل این رشد را در کاهش شدت تحریم ها و تمایل کشورهایی همچون چین برای خرید نفت از کشورهای تحت تحریمی همچون ایران می دانند.
امید فرهنگی فر با بیان اینکه تحت تاثیر تغییرات تقاضای فصلی، قیمت نفت و کاهش عرضه روغن پایه در بازار جهانی صادرات روغن کاهش داشته، گفت: نفت پارس به دنبال توسعه سبد محصولات و تمرکز بر تقاضای صنعت است.
براساس برنامه هفتم توسعه باید ۲۵۰ میلیارد سرمایه گذاری در صنعت نفت صورت گیرد. این در شرایطی است که در دهه ۹۰ بهطور متوسط سالانه ۱۰ میلیارد دلار سرمایه خارج شده و سرمایه ناچیزی جذب شده است.